Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
542
3х + 5 = х - 15

Valaki meg tudná adni az eredményt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
5(х + 7) - 6(х + 6) = 0 és ezt valaki?
0

elveszel ötöt
3x=x-20 elveszel x-et
2x=-10 osztod 2-vel
x=-5
1

5(х + 7) - 6(х + 6) = 0
5x+35-6x-36=0
-x-1=0
-x=1
x=-1
1