Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
946
A következő sorozatok közül válaszd ki azokat ,amelyek számtani sorozatok illetve amelyek mértani sorozatok lehetnek !add meg ezeknek a sorozatoknak a 9 elemét ! határozd meg az első 9 elem összegét ? A/ 2;6;18;54;...... B/ 2;6;11;17; C/ -0,5; -0,2;0,1; 0,4; D/ 2;6;10;14; E/ 25; 5; 1; 0,2; F/ -0,5; -1; -1,5; -2;
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A)
mértani sor, q=3
2; 6; 18; 54; 162; 486; 1458; 4374; 13122;
C)
számtani sor, d=0,3
-0,5; -0,2; 0,1; 0,4; 0,7; 1; 1,3, 1,6; 1,9
D)
számtani sor, d=4
2; 6; 10; 14; 18; 22; 26; 30; 34
E)
mértani sor, q/1/5
25; 5; 1; 0,2; 0,04; 0,008; 0,0016; 0,00032; 0,000064
F)
számtani sor, d=-0,5
-0,5; -1; -1,5; -2; -2,5; -3; -3,5; -4; -4,5
0