Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
980
1, Két szög különbsége 54° ,ugyanezen két szög aránya 5:2 . Hány fokosak ezek a szögek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
szög, matek, szögek, arány
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a két szög 5α és 2α, ekkor (5α):(2α)=5:2 arány teljesül. ezek különbsége 54°, tehát

5α-2α=54°, erre α=18° adódik, tehát a két szög: 5*18°=90°, 2*18°=36°.
1