Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Magyar fogalmazás szerelem, barátság

1082
Abban tudna nekem valaki segíteni aki jó nagyon jó, fogalmazásból? Mindig megszoktam írni a fogalmazásokat ez csak egy egyszeri alkalom lenne ha valaki segítene, esetleg megírná nekem. Nem volt időm megcsinálni mert a nagyszüleimnél voltam végig a kórházbn mert műtötték a papámat. Nem is ez a lényeg, Azt a feladatot kaptam hogy írnom kell egy fogalmazást begépelve három oldalnak kell lennie. Feladatlapon szerepel: "Érvelés
Az esszé műfaj megteremtője, Montaigne a 16. sz.-ban a következőképpen állította szembe a barátság és a szerelem fogalmát.A szerelem tüze, megvallom, hevesebb, égetőbb és maróbb; ámde kalandos és röpke tűz ez, hullámzó és csapodár, a láz tüze, mely emelkedik és esik. A barátság melege omló, mérsékelt és egyenletesen meleg; állandó, édes és olvatag hőmérséklet, nem forróság és nem fojtogat. A szerelem csak vad vágyakozás valami illanó után. Amit a barátnak és barátságnak nevezünk: lelkek tapogatózása és összehangolódása; alkalom és jóhiszeműség szövi. A barátság amire gondolok, olyan egymásba illeszkedés, hogy elmosódnak még a varratok is, amivel összeöltötték Idézzen fel baráti kapcsolatokat az ön által olvasott epikai és/vagy drámai művek hőseinek köréből! A választott alakok magatartásformáinak bemutatott példái al erősitse meg Montaigne-nek a barátság és a szerelem fogalmát szembeállító állásfoglalását, vagy vitázzon vele! Legalább 3-4 alkotásra hivatkozzon! Az alkotások lehetnek nem kötelező olvasmányok is)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Magyar nyelv

Válaszok

1
A héten Keddig kell elküldeni
0