Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fogalmazza meg a reakció egyenleteit ion jelöléssel és nevezze meg a képződött sókat! Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Kémia
456
Pl.: Kénsav + nátrium-hidroxid-oldat = 2H++SO42-+2Na++2OH- = 2Na++ SO42-+2H2O

b)nátrium-hidroxid-oldat + salétromsav

c)nátrium-hidroxid-oldat + szénsav

d)kálilúg + kénsav

e)kálilúg + foszforsav

f)kálilúg + sósav
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
NaOH + HNO3 = NaNO3 + H2O
2NaOH + H2CO3 = Na2CO3 + 2H2O
3KOH + H3PO4 = K3PO4 + 3H2O
KOH + HCl = KCl + H2O
0