Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
518
(x-2)a négyzeten =-x-1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet, másodfokú
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(x-2)²=-x-1
x²-4x+4=-x-1
x²-3x+5=0
x=(3+-√(9-4*5))/2
a gyök alatt negatív lesz, így az egyenletnek nincsen megoldása
0