Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
545
Feldobunk egy szabályos dobókockát
Mi a valószínűsége, hogy 6-os , 1-es, páros szám, prím szám, 4-nél nagyobb szám lesz?
Adj meg olyan eseményt a dobáshoz, amelynekcvalószínűsége 1/3, egyharmad, illetve2/3 kétharmad?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
6-os: 1/6 a valószínűsége
1-es: 1/6a valószínűsége
páros szám: 3/6=1/2 a valószínűsége
prím szám: 3/6=1/2 a valószínűsége
4-nél nagyobb szám: 2/6=1/3 a valószínűsége

Ha legfeljebb 2-t dobunk akkor 1/3 lesz
Ha legfeljebb 4-et dobunk akkor me 2/3 lesz
1