Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
749
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni ebben a feladatban?
Egy cég az egyik termékéből minden hónapban x darabot állít elő.Az előállítás költsége k(x)=xˇ2+1176 összefüggéssel számolható ,euróban.Egy terméket 70 euróért tudnak eladni.
Hány termék előállítása esetén lesz nyereséges ez a termék a cégnek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

x²+1176≤70·x
x²-70·x+1176≤0
×₁=28 x₂=42

Tehát legalább 28, de legfeljebb 42 termék gyártása esetén lesz nyereséges a termelés.
0