Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
377
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Köszönöm szépen!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Péntekig Kellene
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
t= 20 perc = 20*60=1200 s (idő)
W=40 kJ = 40000 J (munka)
P: teljesítmény (J/s=watt)
P= W/t = 40000 J / 1200 s = 33,333 watt

P=100 W
t=1 perc = 60 s
W = P * t = 100 W * 60 s = 6000 J = 6 kJ

P=300 W
t= 1 óra = 60 perc = 3600 s
W = P * t = 300 W * 3600 s = 1 080 000 J = 1080 kJ

P=1,6 kW = 1600 W
t= ? s
W = 4800 J
P= W/t
W = P * t
t = W / P = 4800 J / 1600 W = 3 s

összes W = (m1 + m2) * g * h
súly: m*g
összes W = (G1 + G2) * h = (800 N + 200 N) * 5 m = 5000 Nm = 5000 J
hasznos W (a vödör feljut): W= G2 * h = 200 N * 5 m = 1000 Nm = 1000 J
hatásfok = hasznos munka * 100 / befektetett munka = 1000 J *100 / 5000 J = 20%

m=1,5 kg (= 1,5 l, ha a sűrűség 1 g/cm³)
ΔT = 800 - 200
E = c*m*ΔT = 4,2 kJ/kg.C * 1,5 kg * 60⁰ = 378 kJ

c=19 000 kJ/kg
m=35 kg
E=19 000 kJ/kg * 35 kg = 665 000 kJ = 665 MJ

c=272 kJ/kg
m=3 kg
E=272 kJ/kg * 3 kg = 816 kJ
3