Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pascal os kérdések.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
429
3. Mekkora erőt fejt ki a könyvespolc a padlóra, ha az érintkező felület 0.42 m2 és a ható nyomás 2kPa?
---------

4. Egy tengeralattjáró a 2 km mélyben található hajóroncsot vizsgálja az 1,02 g/cm3 sűrűségű óceánban. Mekkora a rá ható hidrosztatikai nyomás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Pascal, pa
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
3.
A = 0,42 m² felület
P = 2 kPa = 2000 Pa = 2000 N/m² nyomás

F= P * A = 2000 N/m² * 0,42 m² = 840 N nyomóerő

4.
h = 2 km = 2000 m mélység
ró = 1,02 g/cm³ = 1020 kg/m³ sűrűség
g= 10 m/s² nehézségi gyorsulás
P: hidrosztatikai nyomás (Pa=N/m²)

P = ró * g * h = 1020 kg/m³ * 10 m/s² * 2000 m = 20 400 000 N/m² = 20 400 000 Pa = 20 400 kPa = 20,4 MPa
3