Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Tz SOS valaki tud segiteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
417
A válaszokat előre is köszönöm!


1. feladat: Hány átló húzható egy konvex nyolcszögbe?
2. Váltsd át az alábbi mértékegységeket:
501,6 dm3= m3= hl= cm3= l
120500 dm2= cm2= m2= ha= mm2
560 hl= dm3= cm3= m3= l
2,5 km2= m2= ha= dm2= cm2

3. feladat:
Egy háromszög egyik belső szöge 70°. A másik 2 belsőszög aránya 5:6. Mekkorák a háromszög belső szögei?

4. Feladat : Egy téglalap szögei 40°-os alkotnak. Mekkora szöget zárnak be az átlók az oldalakkal?

5. Feladat : Bálint deltoid alakú sárkányt készít. Egy 1,2 m és egy 0,8 m hosszú nádszálat köt össze, ez lesz a sárkány váza. Mekkora teületűpapírral vonja be a sárkányt, ha 10% - ot rászámít a visszahajtásra?

6. Feladat : Határozd meg az r sugarúkörcikk területét, ha a hozzátartozó középponti szög a, és r = 15cm a = 135°

7. Feladat :Számítsd ki annak az egyenes körhengernek a felszínét és térfogatát, melynek alapkörének átmérője 28 cm, alkotójának hossza 3 dm.

8. Feladat : Vázold fel a testhálóját és számítsd ki annak az egyenes hasábnak a felszínét és térfogatát, melynek alaplapja egy húrtrapéz, aminek oldalai: a=10 cm, b=5 cm, c=2 cm, ma=3 cm. A hasáb magassága 1,5 dm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek TZ nagyon sűrgős
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

6
Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0