Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK EXTRA NAGYON SÜRGŐS!!4! HELP

Főoldal » Középiskola » Matematika
619
Az 52 lapos francia kártyából véletlenszerűen kiválasztunk 4 lapot. Mi a valószínűsége annak,
hogy a kiválasztott lapok:
a) mindegyike piros;
b) között ott a kör ász
c) nincs se ász, se kör
d) 3 kör és 2 ász van
e)royal flöst alkotnak ;
f) színsort alkotnak;
g) pókert alkotnak;
h) fullt alkotnak;
i) színt alkotnak;
j)sort alkotnak
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, help, nehéz
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1



Az 52 lapos francia kártyából véletlenszerűen kiválasztunk 4 lapot. Mi a valószínűsége annak,
hogy a kiválasztott lapok:
a) mindegyike piros;

összes eset = 52 alatt a 4 =270725
kedvező eset = 26 alatt a 4 = mert csak a pirosból válogatok= 14950
14950/27072570,0552

b) között ott a kör ász
összes -fent

kedvező = összes -rosszak = összes - nincs benne ász = 270725-194580= 76145
nincs benne ász -ászokat kivesszük, tööbiből válogatunk= 48 alatt a 4 = 194580

c) nincs se ász, se kör

ezeket kivesszük, a maradékból válogatunk=16 alatt a 4 = 1820
kör -13 meg még 3 ász = 16 db
összes lásd fent= 270725

kedvező/ összes = valsz.

A többihez tudni kéne, hogy mit jelent.....
Módosítva: 6 éve
0