Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia összefoglalás! SOS SOS

Főoldal » Általános iskola » Kémia
467
1. Mennyi az oldott anyag tömege 200 g 7%-os oldatban ? Mennyi az oldószer tömege?
2. Hány tömegszázalékos és mennyi az oldott anyag tömege egy oldatban amelyben az oldószer tömege 288
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
oldat
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
1. Mennyi az oldott anyag tömege 200 g 7%-os oldatban ? Mennyi az oldószer tömege?
200 g * 0,07 = 14 g az oldott anyag tömege.
oldat - oldott anyag = 200 g - 14 g = oldószer tömege

2. Hány tömegszázalékos és mennyi az oldott anyag tömege egy oldatban amelyben az oldószer tömege 288
innen még hiányzik valamilyen adat. oldat tömeg, vagy % vagy valami.
3