Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! segítsenek a matekba!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
329
1. Végezd el a műveleteket!
a) (10,3 + 8,5) : 4 =
b) ( + 8,2) + (- 4.9)=
c) (+1,2) (-6,5) =
d) (-5)2 (ez fent van)=

2. Végezd el a mértékváltásokat!
a) 9,93 hl = ................l
b) 3 negyed óra =.............perc

c) 2,5 km=.................. m
d) 600 liter=.............hl

3. Oldd meg az egyenletet!

7Y - 12 = 5Y + 6

4. A háromszög belső szögei közül az = 70 fok, a 30 fokkal nagyobb az -nál. Mekkora a illetve a szög?
(kép)

5. Egy paralelogramma két oldala a=5 cm és b=8 cm, az 5 cm-es oldalhoz tartozó magassága ma=3,5 cm.
Számítsd ki a területét és a kerületét!

Segítség!

Kerület: K= 2×(a+b) Terület: T= a × ma

6. A téglatest egy csúcsba futó élei a= 12 cm , b= 8 cm és a c= 3,5 cm hosszúak. Mekkora a térfogata?

( Térfogat: V = a × b × c )




Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

6
Csinálom!
0

1
a) 18,8/4=4,7
b) 8,2-4,9= 3,3
c) 7,8
d) -5*2=-10

2
a) 993
B) 45 perc
C) 2500
D) 6
1

3. 2y=18
Y=9
1

3. 2y=18
Y=9
1

Térfogat: 12*8*3,5=336cm3
1

5. K=2(5+8)= 26cm
T=5*3,5=17,5cm²
1