Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szisztok! Légy szíves segítsetek megcsinálni ezeket a fizika feladatokat!

Főoldal » Középiskola » Fizika
389
1 kg földgáz elégetésével 200 kg 0 C fokos vizet melegítünk. Mekkora lesz a víz hőmérséklete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A földgáz égéshője=43000kJ/kg, m₁=1kg m₂=200kg cvíz=4,2kJ/kg·⁰C
Q=L·m₁=43000kJ
Q=cvíz·m₂·ΔT
ΔT=Q/(cvíz·m₂)=43000/(4,2·200)=51,2⁰C
0