Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
347

Két feladat:
Egy áruházban minden termékre 15 % kevezményt adnak Joy-napok alkalmával. Mennyibe kerül Joy -napok alatt egy 32000 Ft-os láncfűrész?

Panni nagymamájától 5000 Ft ajándékot kapott szültésnapjára. Mivel jó lett az év végi bizonyítványa, ezért a tanévzáróra a születésnapi pénzénél 30 %-kal többet kapott. Mennyi pénzt kapott Panni a tanévzáróra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, sos, háziiiiiim
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat:
100%=32000
32000:100=320
1%=320
320x85=27200
A láncfűrész 27200 ft-ba kerül Joy-napokon.

2. feladat:
100%=5000
5000:100=50
1%=50
50x130=6500
Panni a bizonyítványáért 6500 ft-ot kapott.
0