Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8.o

Főoldal » Általános iskola » Matematika
596
A képen látható feladatban valaki segítene köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek,háromszög,százalék
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
935 darabot vegyél.
Módosítva: 9 éve
1

Ki kell számolni a háromszöglapok területét:

piros háromszög: 10,48*5,2/2=27,248 m²
kék háromszög: 6,2*6,7/2=20,77 m², ezek összege 48,018 m². Mivel mindkét háromszögből 2 van, ezért ezt szorozzuk 2-vel, így a tető felülete 96,036 m². Ha 1 m² felülethez 9 palát használhatunk, akkor az egyenes arányosság elvének értelmében 96,036*9=864,324=~865 palát kell vennünk, erre még 8% hulladékot számolunk; 865 8%-a 865*8/100=69,2, tehát 865+69,2=934,2=~935 palára van szükségünk.
1