Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
528
egy 600 kg tömegű autó 400 m úton 180km/h rel gyorsít
mekkora lett a mozgási energiája? mekkora volt a gyorsító erő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha 0 volt a kezdő sebesség, akkor:
E=(1/2)*m*v²
v=180 km/h = 180000 m / h = (180000/3600) m / s = 50 m/s

E=(1/2)*600 kg * (50 m/s)² = 15000 J

W=m*a*s
F=m*a
F=W/s=15000 J / 400 m = 37,5 N
2