Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pascal os kérdések.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
472
A telefon tömege 230 g, az asztal lapjára 255 Pa nyomást fejt ki. Mekkora felületen érintkezik a telefon az asztal lapjával?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Pascal, pa
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
m=230 g = 0,23 kg

P=F/A (N/m²=Pa)
F: nyomóerő
A: felület
P: nyomás

F=m*g=0,23kg * 10 m/s² = 2,3 N

A=F/P = 2,3 N / (255 N/m²) = 0,00902 m² = 90,2 cm²
3