Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

.....

Főoldal » Középiskola » Matematika
412
5 cm sugarú kör esetén mekkora a 30 fokos középponti
szöghöz tartozó körív?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5 cm sugarú kör kerülete
K=2rπ=31,4 cm²
És ezt el kell osztani 12-vel mert 360/12=30 fok
2,617 cm a 30 fokhoz tartozó körív
0