Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Adott különböző háromszögek egyik oldala és a hozzá tartozó magassága. Melyik háromszög területe NEM 36 cm2?....

Főoldal » Általános iskola » Matematika
461
adott különböző háromszögek egyik oldala és a hozzá tartozó magassága. Melyik háromszög területe NEM 36 cm2?
a= 8 cm, m a =9 cm
a= 12 cm, m a= 6 cm
a= 10 cm, m a= 7 cm
amit úgy írtam hogy m a az igazából úgy lenne írva hogy m-és alatta egy kis a
csak nekem nincs olyan "kis a betűm"
ez az utolsó feladat, minden választ nagyon köszönök!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög területe
T=(a×m)/2
És itt
36 cm²=(a×m)/2
72 cm²=a×m
És csak a 3.-nál nem 72 hanem 70
1