Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
383
Mekkora átlagis erő hat egy 34,641 cm testátlójú kocka alakú akvárium egyik függöleges oldalfalára?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a kocka egyik oldala:
3·a²=34,641²=1200
a²=400
a= 400 =20cm=0,2m
a hidrosztatikai nyomás a tetején nulla
alul maximális, értéke p
p=ró*g*a=1000*10*0,2=2000Pa
a nyomóerő
Fny=p·A=2000·1=2000N (a felületet egységnyinek vettem)
Az átlagos erő
Fátl=(0+2000)/2=1000N

Módosítva: 6 éve
1