Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsd ki a trapéz hiányzó adtát:...(utolsó elötti feladat)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
400
Számítsd ki a trapéz hiányzó adtát: alapok: a= 7 cm c= ? m=4 cm T= 40 cm2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
40 cm²=((7+c)/2)×4
10 cm²=(7+c)/2
20 cm²=7+c
c=13 cm
1