Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
610
A 25fős osztály minden tanulója megírta a próbafelvételit matematikából.
a tanár kiszámolta az osztályátlagot amely 42 pont lett.
Később kiderült, hogy Zsuzsi 48 pontos eredményét tévedésből 24pontnak számolta.
Mennyi a HELYES átlag?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Tehát az osztály összpontszáma 25*42=1050 pont, ehhez jön még 24 pont, tehát az osztály összpontszáma 1074 pont, ezt osztjuk 25-tel az átlaghoz: 1074:25=42,96.
1

Átlag korrigáció:
Ha kereken 42 pont az osztályátlag és 25-en vannak, akkor az összpontszám 25*42= 1050
Ebből levonod Zsuzsi téves 24 pontját, akkor az összpontszám 1026.
Ehhez hozzáadod a helyes pontot ami 48, összesen 1074.
Majd leosztod a létszámmal ami 25, a helyes eredmény: 1074/25 = 42,96
Így se sokkal több, de legalább helyes.
0