Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasáb, henger A,V

Főoldal » Általános iskola » Matematika
529
1. Egy egyenlő szárú háromszög alapú hasáb magassága 15 dm. A háromszög
alapja 8 dm, a hozzá tartozó magasság 10 dm, szárai 12 dm-sek.
Számíts ki a felszínét!


2. Egy fémből készült váza alapja rombusz, melynek oldalhossza 8 cm, a
rombusz magassága 6 cm. A váza magassága 33 cm. Mekkora a térfogata?



3. Egy Túró Rudi (henger alakú) keresztmetszetének átmérője 2 cm, hossza 8
cm. Mekkora a felszíne?


4. Egy henger alapkörének sugara 12 cm, magassága 6 cm. Mekkora a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
M=15 dm
a=8 dm
m=10 dm
b=12 dm
A=2T+P=2×40+3×(12×15)=80+540=620 dm² a felszíne

2. feladat
a=8 cm
m=6 cm
M=33 cm
V=T×M=(8×6)×33=1584 dm³ a térfogata

3. feladat
d=2 cm
r=1 cm
m=8 cm
A=2r²π+2rπm=6,28+50,24=56,52 cm² a felszíne

4. feladat
r=12 cm
m=6 cm
V=r²πm=2712,96 cm³ a térfogata






0