Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS, Matekdoga, TZ

Főoldal » Általános iskola » Matematika
452
Trapéz keresztmetszetű árkot ásnak, amely felül 1,2 m alul 0,8 m széles, és 70 cm mély. Hány köbméter földet emelnek ki, ha az árok 120 cm hosszú?
Nagyon fontos ez a feladat is, kérem valaki segítsen, előre is nagyon szépen köszönöm. Ha csak a levezetés tudja valaki azt is írja le nagyon nagy segítség lenne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SOS, 1 Óra van rá,Matek,Általános iskola
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Terület alap (trapéz) = (a+c) szer m osztva 2
a és c párhuzamos oldalak
m magasság

Ter = (0,8+1,2) szer 0,7 osztva 2
Ter = 0,7 négyzetméter

térfogat ter szer hossz
V= 0,7 szer 1,2 = 0,84 köbméter
0