Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOOS MAtek DOLGOZATHOZ kérek segítséget

Főoldal » Középiskola » Matematika
1511
Egy marcipángömböket gyártó gép működése nem volt hibátlan. A mintavétellel
végzett minőség-ellenőrzés kiderítette, hogy a legyártott gömbök 10%-ában a
marcipángömb mérete nem felel meg az előírtnak. A már legyártott nagy mennyiségű
gömb közül 10-et kiválasztva, mekkora annak a valószínűsége, hogy a kiválasztottak
között
A) pontosan 4-nek a mérete nem felel meg az előírásnak? (4 pont)
B) legfeljebb 1-nek a mérete nem felel meg az előírásnak? (4 pont)
C) legalább 1-nek a mérete nem felel meg az előírásnak? (4 pont)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
ez binomiális eloszlás

siker = rossz egy kisválasztott gömb
p(siker) = 0,1
n = 10
X= rosszak száma a 10ből
fv tábla képlet

P(X=4 ) = 0, 1 a negyediken szer 0,9 a hatodikon szor ( 10 alatt a 4 ) = 0,0111
P( X kisebb egyenlő 1 ) = P(X=0)+P(X=1) = 0,736
P(X nagyobb egyenlő 1) ------túl sok eset
használjuk, hogy az összes valsz összege = 1
P= 1-P(X=0) = 0,651

ahol P(X=0) = 0,1 a nulladikon szor 0,9 a tizediken szer ( 10 alatt a 0) = 0,3487
0