Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
295
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x+(x-5)+(x-10)+(x-15)+(x-20)+(x-25)+(x-30)+(x-35)+(x-40)+(x-45)+(x-50)+(x-55)=1398
12x-5-10-15-20-25-30-35-40-45-50-55=1398
12x-330=1398 /+330
12x=1728
x=144

Ez azt jelenti, hogy:
1. 144 elsős
2. 144-5=139 másodikos
3. 144-10= 134 harmadikos
4. 144-15= 129 negyedikes
5. 144-20= 124 ötödikes
6. 144-25= 119 hatodikos
7. 144-30= 114 hetedikes
8. 144-35= 109 nyolcadikos
9. 144-40= 104 kilencedikes
10. 144-45= 99 tizedikes
11. 144-50= 94 tizenegyedikes
12. 144-55= 89 tizenkettedikes
0