Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kétismeretlenes egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
386
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
x=-23-3y
Ezt behelyettesítve az 1. egyenletbe
4×(-23-3y)-7y=41
-92-12y-7y=41
-92-19y=41
-19y=133
y=-7, és x=-2

2. feladat
6x-9y=27 sé
6x+12y=34
-21y=-7
y=7/21=1/3 és x=5
1