Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! valaki!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
552
1.Egy hirdetőoszlop 4 m magas, 1,4 m átmérőjű. Hány négyzetméter lemez kell a palást
elkészítéséhez?

2.Mennyi bőr kell ahhoz a labdához, amelynek sugara 9 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
r=9 cm
A=4r²π=4×9²×3,14=1017,36 cm² bőr kell
2. feladat
d=1,4 méter
r=0,7 méter
m=4 méter
Palást felszíne
A=2rπm=17,584 m² kell a palást elkészítéséhez
0