Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy háromszög kerülete 64 cm. Oldalainak aránya 1:2:5. Mekkorák a háromszög oldalai? Megszerkeszthető-e a háromszög? Miért?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
593
Egy háromszög kerülete 64 cm. Oldalainak aránya 1:2:5. Mekkorák a háromszög oldalai? Megszerkeszthető-e a háromszög? Miért?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
x+2x+5x=64 cm
8x=64 cm
x=8 cm
Így oldalai: 8 cm, 16 cm, és 40 cm
És nem szerkeszthető meg a háromszög mert nem igaz rá a háromszög egyenlőtlenség hogy a háromszög két legkisebb oldala mindig nagyobb mint a 3. oldal
8+16=24 nem nagyobb mint 40
1