Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy háromszög kerülete 10,8 cm. Oldalainak aránya 2:3:4. Számítsd ki a háromszög oldalait.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
373
Egy háromszög kerülete 10,8 cm. Oldalainak aránya 2:3:4. Számítsd ki a háromszög oldalait.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2x+3x+4x=10,8 cm
9x=10,8 cm
x=1,2 cm
Így oldalai: 2,4 cm, 3,6 cm és 4,8 cm
1