Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni! Fizika!

Főoldal » Középiskola » Fizika
549
Mennyi munkát kell végezni, míg a 250 N/m rugóállandójú rugót 12 cm-rel megnyújtjuk az eredeti hosszához képest?

3 m/s kezdősebességgel vizszintesen elinditunk egy 5 kg tömegü testet. Mekkora a fékút, ha súrlódási együttható 0,16?

Mennyi idő alatt tud egy 1500 kg tömegü autót a 90 kW teljesítményű motor 36 km/h sebességröl 90 km/h sebességre gyorsítani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
m = 1500 kg
P = 90kw = 9000 W
V0= 36 km/h = 10m/s
V= 90km/h = 25m/s
-----------------------------
Mennyi idő alatt = t a kérdés
P= W/t -> t=W/p
E= Ev - Ek
E= 1/2 m · v^2 - 1/2m · V0^2
be helyettesítesz -> E= 393 750 J
t= W/p -> T= 393 750/9000 = 43,75 s

0