Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Erettsegi

Főoldal » Középiskola » Matematika
2091
Aladár lemérte Magyarország 1:2 300 000 méretarányú térképen a Szeged-Cegléd távolságot, és 4,5 cm-t kapott. Milyen távolságra van Szeged Ceglédtől,Magyarország 1:1 200 000 méretarányú térképen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
8,625 cm, a 4,5-t beszorzod 2300000-al és azt elosztod a másik méretaránnyal.
0

1:2 300 000
Ez az arány azt jelenti, hogy ami a térképen 1 cm az a valóságban 2300000cm = 23km
Azaz 4,5cm a térképen, a valóságban 4,5*2300000=10350000cm=103,5km

1:1 200 000
Ez az arány azt jelenti, hogy ami a térképen 1 cm az a valóságban 1200000cm=12km
A valóságban 103,5km = 10350000cm távolság a térképen 10350000 / 1200000 =8,625 cm
Módosítva: 9 éve
0