Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7.o

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1028
a., Egy 18 m hosszú 6 kg tömegű drótkerítést kétfelé vágnak úgy, hogy az egyik része 6 m- rel hosszabb, mint a másik. mennyi a tömege a két résznek külön- külön? b., Kati 10 éves volt, amikor a bátyja, Laci 18 éves volt. Hány évesek, ha együtt 40 évesek? c., Pistinek és Robinak összesen 1200- Ft ja van. Pistinek 316 – Ft tal több a pénze, mint Robinak. Hány forintjuk van külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,
2 és 4 kg külön-külön
b,
40-10-18=12
12/2=6 év mindegyikre rászámolni
Így 16 és 24 évesek
c,
P+R=1200
Robi: x
Pisti: x+310
Összesen:
2x+310=1200
2x=890
x=445
Így Robinak 445 forintja és Pistinek 755 forintja van

0