Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
(1/6)t+(1/3)t=1
(3/6)t=1
t=2 nap alatt készülnek el együtt

2. feladat
Osztály tanulói: x
Gyalog: x/6
Tömegközlekedéssel: (2/3)x
Kocsival: 5
Így összesen
x/6+(2/3)x+5=x /×6
x+4x+30=6x
5x+30=6x /-5x
x=30-an járnak az osztályba

3. feladat
5×(12/100)+x×(40/100)=(5+x)×(25/100)
60/100+40x/100=125/100+25x/100 /×100
60+40x=125+25x /-25x
60+15x=125 /-60
15x=65 /:15
x=4 egész 1/3 litert kell öntenünk

4. feladat
a=b+4
10×(b+4)+b+10b+b+4=110
22b+44=110
22b=66
b=3, és a=7
Így ez a két szám a 73 és a 37

























0