Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudna valaki segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
440
Egy transzformátor teljesítménye 440 W, 220 V hálózati feszültségre kapcsoljuk. Mekkora a primer és a szekunder áramerősség, ha a szekunder feszültség 110 V?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Pp=Psz=440W
Pp=Up·Ip
Ip=Pp/Up=440/220=2A
Isz=Psz/Usz=440/110=4A
1