Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlete

Főoldal » Középiskola » Matematika
3214
Írjuk fel annak az egyenesnek az egyenletét,amely az x+3y=4 egyenletű egyenessel párhuzamos,továbbá áthalad az A(1;3) ponton.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Arra nem nehéz rájönni, hogyha a bal oldal ugyanúgy néz ki, akkor lesznek párhuzamosak, tehát x+3y lesz a bal oldalon. Azt akarjuk, hogy az (1;3) pont rajta legyen, így beírjuk x és y helyére a koordinátákat; 1+3*3=10, tehát a keresett egyenlet: x+3y=10.
0