Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csak egy kérdésem lenne. Aki tudja rá a választ annak előre is köszönöm!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1138
Egy váltakozó áramú generátor forgórésze 12 s alatt 600 fordulatot tesz meg. Mekkora az előállított váltakozó feszültség frekvenciája, illetve periódusideje?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
az 1 sec alatt megtett fordulatok számát szokás frekvenciának is nevezni (jele:f)
f=n/t=600/12=50 [1/s], másképpen 50Hz (ejtsd herc)
a periódus idő (T) pedig a frekvencia reciproka
T=1/f=1/50=0,02s
0