Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna ebben a feladatban segiteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
513
1. Egy derékszögű háromszög befogói:
a= 5 cm
b= 12 cm
a) Mekkora az átfogója?
b) Megforgatjuk a rövidebbik befogója körül a háromszöget. Számold ki, az így keletkezett kúp felszínét és térfogatát!
c) Megforgatjuk a hosszabbik befogója körül a háromszöget. Számold ki, az így keletkezett kúp felszínét és térfogatát!
Illetve nem elég a végeredményt leírni. Részletes és tömör választ kell adni. A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
pitagorasz tétel: a²+b²=c² tehát a két befogo az a meg a B, az átfogó a c
0

Így az átfogó 13 cm
0