Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria szinusztétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
1604
egy háromszög 11 cm hosszú oldalával szemközti szöge 60 fok, ennek a háromszögnek van egy 92 fokos szöge is , hány cm hosszúak a háromszög oldalai ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
sin tétel
a/sin alfa = b/ sin béta
11/sin 60 = b/sin 92
b= 12,7

harmadik szög = 28 fok


11/sin 60 = c/sin 28
c=5,96
0