Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat, tudja a megoldását valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
367
A 456m hosszú kábelt 3 részre vágták. az első része 4-szer hosszabb, mint a harmadik. A második pedig 144 m-rel hosszabb, mint a harmadik. Határozd meg mind a három hosszát!

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
0

Csatoltam képet.
0

1. része: 4x
2. része: x+144
3. része: x
Összesen
6x+144=456
6x=312
x=52
Így a hosszai: 52 méter, 208 méter és 196 méter
1