Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
339
5x+3y=1
-x+2y=10
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Egyenletrendszer
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
-x=10-2y
Tehát x-et kifejezzük: x=-10+2y
Másikba behelyettesítve: 5(-10+2y)+3y=1
-50+10y+3y=1
13y=51
Y= 51/13
X= Kifejezed
0

X=-28/13
0

Csatoltam képet.
0