Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszíves valaki( koordináta)

Főoldal » Középiskola » Matematika
576
Az f(x) helyett ugye betesszük a 0-át és ugy számoljuk ki.. Nade hogy? A másodikat értem mert azt le lehet egyszerűsíteni a 2-est és ki jön az eredmény, de egyébként hogy ha nem lehet egyszerűsíteni ,hogyan kell kiszámolni?
A g(x) nél pedig minusszal hogy számolunk? Válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nem tette közzé a képet amiről magyaráztam..itt a kép
0

(1/2)*0=0, 0+1=1, tehát a függvény helyettesítési értéke x=0-ban 1.

Ha nem lehet egyszerűsíteni, akkor a helyettesítési érték tört lesz, például x=3 esetén (1/2)*3=3/2, (3/2)+1=(3/2)+(2/2)=5/2.

Negatívval úgy számolunk, mintha (-1)-gyel lenne megszorozva.
0