Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős lenne!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
532
Ezeket a feladatok kérem valaki oldja meg.Köszönöm
1. Hány gramm só van 200g 20w%-os oldatban?
2. 400g NaOH-ból 2dm3 oldatot készítünk. Milyen az oldat mólkoncentrációja?
3. 15g cukrot feloldunk 60g vízben. Hány w%-os az oldat?
4. Hány cm3 alkohol van 0,5l 6V/V%-os sörben?
5. Hány gramm víz van 600g 30w%-os oldatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1.
Hány gramm só van 200g 20w%-os oldatban?
200 * 0,2 = 40 g só van 200g 20w%-os oldatban.

2.
400g NaOH-ból 2 dm3 oldatot készítünk. Milyen az oldat mólkoncentrációja?
1 mol NaOH tömege: 23+16+1=40 g
10 mol NaOH tömege 400 g
2 dm3 oldatban 10 mol NaOH van
1 dm3 oldatban 5 mol NaOH van.

5 mol/dm3-es az oldat.

3.
15g cukrot feloldunk 60g vízben. Hány w%-os az oldat?

oldat tömege: 15+60=75 g

w%=oldott anyag*100/oldat = 15 g*100 / 75 = 20%

4.
Hány cm3 alkohol van 0,5l 6V/V%-os sörben?

0,5 l= 500 cm³
500 cm³ *0,06 = 30 cm³

5.
Hány gramm víz van 600g 30w%-os oldatban?

oldott anyag tömege: 600 g * 0,3 = 180 g

víz tömege = oldat tömege- oldott anyag tömege = 600 - 180 = 420 g
Módosítva: 6 éve
2