Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kúp felszín számítása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
453
Számítsd ki a kúp felszínét , ha az alaplap sugara 5cm és az alkotó 2 cm ! F =
cm2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
F = π*r*(a+r) = π*5 cm * (2 cm + 5 cm) = 109,9 cm²
2

Nincs ilyen megoldás, mert az alkotónak hosszabbak kell lennie a sugárnál, és a 2 cm nem nagyobb az 5 cm-nél
-1