Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kúp térfogat számítása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
430
Számítsd ki a 18 cm magas kúp térfogatát, ha alaplapjának átmérője 10 cm ! V =
cm3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
d=10 cm
r= 5 cm

V=π*r²*m/3 = π*5²*18/3 = 471 cm³
2