Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KÉMIA

Főoldal » Középiskola » Kémia
413
Hány cm³ vizet kell hozzákeverni 500 cm³ 40 tf%-os oldathoz, hogy 8 tf%-os oldat legyen belőle?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
keverési egyenlettel:

500 * 0,4 + x * 0 = (500 + x) * 0,08

200 = 40 + 0,08*x
160 = 0,08*x
x=160/0,08= 2000 cm³ vizet kell hozzákeverni 500 cm³ 40 tf%-os oldathoz, hogy 8 tf%-os oldat legyen belőle
2