Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek leci

Főoldal » Általános iskola » Matematika
460
Hogyan rendezem növekvő sorrendbe ezeket a menyiségeket?
5 t 505 g 500 kg 50 dkg 5000g
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Mindegyik tömeget jelent.
Át kell váltani valamilyen közös tömegre, például mindegyiket kg-ra, utána növekvő érték szerint sorba lehet ezeket rendezni.

5 t = 5000 kg
505 g = 0,505 kg
500 kg = 500 kg
50 dkg = 0,5 kg
5000 g = 5 kg

A növekvő sorrend:
50 dkg, 505 g, 5000 g, 500 kg, 5 t
3