Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
376
x + 10 = 4x + 4 2x - 3 = 5 6x - 3 = 4x + 5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
ez külön van 6x - 3 = 4x + 5
0

x + 10 = 4x + 4 / -x
10 = 3x + 4 /-4
6=3x / : 3
2=x

2x - 3 = 5 /+3
2x=8 /:2
x=4

6x - 3 = 4x + 5 /+3
6x = 4x + 8 /-4x
2x=8 /:2
x=4

2